שאלה:
שלום.
תנור בשרי שלא היה בשימוש בשרי לפחות חודש, יחסית נקי, אבל לא משתמשים בחומרים, אלא נשאר נקי יחסית גם עם השימוש.
כעת, אני רוצה להכין עוגה פרווה, בתוך תבנית חלבית (לא בת יומה), אשר על העוגה עתיד להיות קרם גבינה ללא אפיה.
כלומר,
1. האם מותר להכניס את התבנית החלבית עם העוגה הפרווה לתנור הבשרי?
2. האם ניתן לשים עליה קרם חלבי לאחר שנאפתה בתנור הנ״ל?
תודה
תשובה:
שלום וברכה
תסתכלי שהתנור הזה נקי, אם יש שומן שרוף זה לא בעיה, אבל אם אין פירורים או משהו דבוק. לאחר מכן תפעילי על החום המירבי חצי שעה כשהוא ריק, ואחר כך ניתן לאפות בו את העוגה. כיון שהעוגה עצמה פרווה עדיף לעשות בתבנית חד פעמית ולא בתבנית חלבית.
חג שמח.