עירוי מכלי שני – בשר בחלב

רבני בית ההוראה
ג' סיון ה'תשע"ח

שאלה:

אחי מזג שוקו, וקצת שוקו נשפך לו, בשוגג בשיעור של כלגימה בצלחת פורצלן בשרית כזאת http://www.hotelservice-hds.com/product-images/pr011027_1.jpg

איך מכשירים אותה, האם די בטיפת מים קרים, או לשפוך בתוכה חמים חמים.?

תשובה:

שלום וברכה

כיון שהשוקו היה כבר בכלי שני, עירוי מכלי שני אינו אוסר את הצלחת, גם אם היה חם, ודי ברחיצה.

מקורות:

ראה פרי מגדים סי’ צב ס”ק כו, ומנחת יעקב כלל נה ס”ק טו.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים