קידוש וסעודות בחג השבועות

שאלה:

בס"ד
שלום רב
אבקש לדעת, האם אפשר מבחינה הלכתית , קודם כל להתפלל ערבית של יום טוב במוצאי שבת קודש הבאה עלינו לטובה , ואז מייד להתחיל בקידוש שבתוכו ההבדלה בין קודש לקודש , ומייד לאחר מכן להדליק נרות יום טוב על ידי העברה מנר נשמה קיים שהןדלק מערב שבת ?
האם מותר לברך המוציא לאחר הדלקת נר יום טוב ולא ישר אחרי הקידוש ?
2. מתי זמן סעודה שלישית בשבת קודש הקרובה ?
3. האם דיי בבשר עוף / הודו בקיום סעודות השבת ויום טוב ואין חובה לאכול בשר בקר דווקא ? למי שאינו אוהב.
4. ביום טוב דיי בשתי סעודות פת , מה שאומר שיש ליחד סך הכל 3 חלות לחג ?
5. בשבתות קודש במשך השנה אני נוהגת לאכול רק מחלה אחת מבין השתיים בכל סעודה , ורק בסעודה שלישית טועמת משתי החלות. האם אפשר לבצוע גם בסעודה שלישית רק על חלה אחת , כדי שתישאר עוד חלה שלמה לסעודת ליל שבועות ?
6. בקידוש ליל שבועות , כשמברכים מאורי האש , יש להעביר את כוס הקידוש מיד ימין לשמאל , ולהביט בציפורניים של יד ימין כמו בהבדלה רגילה ?
ויש חובה להביט דוקא על נר עם שתי פתילות ?
7. האם יש חובה להדליק נרות יום טוב במוצאי שבת קודש , או שיש היתר להשתמש באורם של נרות נשמה שהודלקו מערב שבת ?
8. כיצד לנהוג במקרה שבו הבית חילוני שמחלל שבת רחמנא ליצלן , ואין שעון שבת בבית. ואדם ששומר תורה ומצוות זקוק לאור המנורות בבית מעל שולחן החג , האם מותר לבקש מבני הבית לומר " ברוך המבדיל בין קודש לקודש" ללא שם ומלכות במוצאי השבת ומייד להדליק את האור ? ורק אז ( אחרי רבינו תם) לגשת לשולחן ולהתחיל בתפילה ובקידוש ?

תודה רבה.
שבת שלום וחג שבועות שמח !

תשובה:

שלום וברכה

  1. אפשרי בהחלט. אבל להזדרז כדי שיהיה הקידוש סמוך לאכילה.
  2. לכתחילה יש לאכול לפני השעה 4:00 זמן מנחה קטנה, מי שאוכל אחר כך ימעט באכילתו כדי שיאכל את סעודת הלילה לתיאבון.
  3. מותר, בעיקר לנשים שנחלקו הפוסקים אם חייבות באכילת בשר, אף שהעיקר להלכה שחייבות כשיטת השאגת אריה ושלא כרבי עקיבא איגר, אבל כשלא אוהבים זה ודאי לא משמח ויש להקל.
  4. בשבת שלוש סעודות ובחג שתים – ס"ה 5
  5. אין צורך לבצוע את שתי החלות.
  6. בליל יום טוב לא צריך להביט בציפורניים, רק מסתכלים על הנר שהשאירו קודם לכן.
  7. חובה להדליק נרות יום טוב.
  8. אמירת ברוך המבדיל אינה מועילה לגבי הדלקת חשמל שהיא אסורה ביום טוב גם כן.

חג שמח!