משקוף שאינו נוגע בפתח – האם יש חיוב מזוזה

שאלה:

בסד
שלום עשיתי שער לחצר והוא שער הזזה ובתוכו יש דלת שנפתחת ונסגרת
כלומר גם הזזה או לפתוח דלת ולהיכנס.
ומעל השער הזה לאורך כולו יש מוט ברזל כלומר מעל הדלת עצמה יש משקוף אבל ברווח של כמה סמ" האם הדלת הזאת צריכה מזוזה?

תשובה:

שלום וברכה

לא ברורה לי המציאות, אנסה לפרט:

אם המוט הזה אינו מיועד לשמש משקוף אלא שהוא מחזיק את הדלת כמו מוט שעליו נוסעת הדלת הזזה – יש לקבוע מזוזה ללא ברכה, ראה ס' שערי מזוזה עמ' רג בשם הגר"נ קרליץ ועוד.

אם המוט הזה מיועד לשמש כמשקוף, אף שאינו נוגע בדלת אלא מעליה, יש לקבוע בברכה, ראה שו"ת הרשב"א ח"א סי' תנט.