כסף מעשרות – לזיכוי הרבים

שאלה:

שלום וברכה כבוד הרב

בלי נדר לא כל חודש כך, אלא בשלושת החודשים הקרובים אני רוצה שרוב הכסף של המעשרות ילך לזיכוי הרבים, מותר? זה לא הרבה הבדל כשאני אומר רוב, זה באיזה בערך 20 שקל יותר ממה שאני בלי נדר אתרום לתלמידי חכמים.
אני שואל כי אני יודע שיש איזה עדיפות בקדימה, שלא יודע אם היא חובה, אך בעבר שאלתי אם מותר לי לחלק שווה בשווה בין השקעה בפרויקט שלי, לזיכוי הרבים, לבין תרומה לתלמידי חכמים ואם אני זוכר נכון אמרו לי שמותר.
אך בגלל שלא ידעתי אם מותר יותר משווה בשווה, אז השתדלתי שתמיד הכסף יתחלק שאו זיכוי הרבים ותלמידי חכמים יקבלו שווה בשווה או שיקבלו קצת יותר התלמידי חכמים.

תודה רבה כבוד הרב

תשובה:

שלום וברכה

זה אפשרי, מן הסתם היתה דעתך כשהתחלת עם המעשר שלא תזדקק ליתנו דוקא לעניים אלא גם שאר מצוות, אבל שים לב שכאשר אתה נותן לתלמיד חכם אתה יודע בודאות שעשית משהו טוב, זיכוי הרבים צריך לדעת בדיוק במה מדובר, תירגום ספר שאולי מישהו יסתכל בו ואולי לא וכדומה, לא תמיד בטוח ששווה את ההשקעה ושיש בכך אכן ענין… צריך לבחון טוב את הדברים.

בהצלחה