הכנה מיום טוב אחד לחברו לאחר שהתפלל ערבית מבעוד יום

שאלה:

שלום כבוד הרב

בנוגע לאיסור מכין מיו"ט לחברו (או"ח תק"ג), מאימתי מותר להכין (לבשל, להדיח כלים) את סעודת ערב ?
־ מזמן שהתפּללנו ערבית בבית הכנסת אפּילו מבעוד יום ?
־ רק אחר צאת הכוכבים (עיינתי בכף החיים תק"ג אות ד, והוא אוסר אפילו בביה"ש) ?
והשאלה נשאלת יותר, ליל שני של שבועות לבני חו"ל, כשצאה"כ היא מאוחר יותר ויש ילדים קטנים ?
האם מותר לעשות ערמה, וכיצד עושים אותה בדיוק ?

תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

גם אם התפללת ערבית מבעוד יום עדיין לא מסתלקת קדושת יום טוב… ולכן לא ניתן להכין לצורך הלילה. אבל אם גם תספיקו לאכול מבעוד יום [מסתבר שלא תספיקו] אז זו הכנה לצורך היום הזה עצמו ומותר. כמו כן לא שמעתי על מנהג להתפלל ערבית מבעוד יום ביום טוב שני, כמו שלא מתפללים ערבית של מוצאי שבת בפלג המנחה של שבת…

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום,

    בצרפת הרבה קהילות ספרדיות מתפללים מיד אחר הפלג וסומכים על מה שכתב הבן איש חי בספרו רב פעלים (ח"ד או"ח סי' כג) לאכול לפני השקיעה.
    מה אתם חושבים על הנהגה הזאת ?

    תודה