הוצאות הלוואה לאדם עני ממעות מעשר

שאלה:

שלום. חמי הוא בן תורה שתורתו אומנותו והוא זקוק להלוואה ע"ס 10,000 ש"ח. אין לי את הסכום הזה אבל יש לי אופצייה לקחת הלוואה מהבנק על שמי (אשראי ברגע של פועלים) ולהעביר לו את סכום ההלוואה, והוא מידי חודש יפקיד לי לחשבון את סכום ההחזר.
השאלה שלי היות ואני סבור שהוא יתבייש אם ידע שלקחתי הלוואה מהבנק עבורו, אני רוצה להציג את העניין כאילו זה סכום שהיה לי בצד והוא מיותר עבורי כרגע. העניין הוא שהבנק לוקח ריבית של כ20 שקל בחודש. השאלה אם את הריבית אני יכול לקזז מהסכום שאני מפריש כל חודש למעשרות? כי זה נועד בשביל לתת לו הלוואה באופן מכובד ונעים.

תשובה:

שלום וברכה

לכאורה זה אפשרי.

תזכה למצוות.