פירסום לעסק הפתוח בשבת

שאלה:

שלום וברכה,
אני עובד בחברת פרסום מוכרת.
החברה נותנת פרסום במדיות החברתיות,
הפרסום עצמו אינו מתבצע בשבת רק במהלך השבוע.
כיצד צריך לנהוג כלפי עסקים שלא שומרים תורה ומצוות. ברים ללא תעודת הכשר..
האם בתור איש מכירות כשמגיע אלי לקוח כזה, כיצד עלי לנהוג.

תשובה:

שלום וברכה

אין איסור לפרסם בתי עסק כאלו. קשה מאוד להגדיר פירסום כמסייע לדבר עבירה, העסק כבר פועל ורווחי וחי, ואין סיבה לחשוב שאנשים יבואו דוקא בשבת או יקנו דווקא מאכלים שאינם כשרים. לכן אין בכך איסור. בית עסק שכל ענינו רק איסור, כמו בית עסק שמוכר דוקא בשר טריפה וכדומה, אין לפרסמו.

ראה עוד כאן בהרחבה.