כתם בבדיקה באשה שנוטלת גלולות

שאלה:

שלום הרב, אשתי התחילה לקחת עכשיו גלולות (עברו כבר שבועיים מהווסת) וזה עושה לה מעט כתמים.
בבדיקה של היום הרביעי יצא לה טיפה קטנה.
לכאורה בגלל הבדיקה זה ספק דאורייתא, שמא הייתה הרגשה. אך מכיוון שהגלולות דוחות את הווסת באופן וודאי, האם ניתן לתלות בכך (כמו במכה) ויהיה מותר להמשיך בספירה?

תשובה:

שלום וברכה

אין כאן כל מקום לתלייה. אין שום משמעות הלכתית למה שאנחנו קוראים היום וסת [מעבר לעובדה שגם אם אשה לא הרגישה אנחנו מתייחסים לזה כאל דאורייתא לפי שמן הסתם ודאי יש הרגשה]. כל דם שיוצא מהרחם עשוי לטמא אם בא בא בהרגשה, גם טיפה קטנה. וכאן שאנחנו יודעים שדם יוצא מהרחם, למה לחשוב שודאי לא היתה הרגשה? זאת מעבר לעובדה שבדם שבא ודאי מגופה ובאופן כזה שהיא הוציאה אותו מבפנים יש צד גדול בפוסקים לומר שאין הקלה של גודל גריס! יש שהחמירו בזה אפילו בבגד תחתון הסמוך לגוף, אמנם בזה לא נהגו להחמיר, אבל כשעשתה בדיקה ממש ודאי אין להקל בשום פנים.

התופעה מצויה ובעז"ה היא תסתדר, לפום צערא אגרא!