התכתבות עם גבר זר- אוסרת לבעל?

שאלה:

שלום רב,

בעקבות מה שנכתב כאן על התכתבות עם גבר זר- האם אשת איש שהתכתבה עם גבר זר עם תוכן יותר בעייתי אך לא זנות ממש- האם נאסרת על בעלה? ההתכתבות לא התגלתה.
כמובן היא מתחרטת מאוד.
תודה

תשובה:

שלום רב,

מאחר שההתכתבות לא התגלתה, השאלה היא רק מצד האישה והיא הרי יודעת  את האמת שזנות ממש לא היה, לכן ברור שהאישה לא נאסרה לבעלה. אם ההתכתבות תתגלה ע"י הבעל זה קצת יותר בעייתי, כי התכתבות ברמה שנראה מתוכה שכן היה מעשה זנות, יכול להחשב למעשה כיעור (ראה שו"ת אבני נזר אבה"ע סי' לב) אלא שהלכה למעשה אישה לא נאסרת רק ע"י מעשה כיעור, ראה סי' יא ובבית שמואל שם.