שכר עבירה ומצווה בשבת

שאלה:

שלום לכבוד הרב, שמעתי שבשת כל מצווה שעושים זה כפול אלף (או גרסה אחרת כל 17 אלף) שאלתי האם גם בעבירות זה ככה? לדוגמא אדם חילל שבת לדוגמא ראה טלויזיה בשבת חס ושלום דקה.. האם העבירות גם כפול 1000?

תשובה:

שלום וברכה

שאלה מענינת, אני מכיר אמירה זו בשם הבן איש חי לגבי לימוד תורה בשבת, לא שמעתי שכך גם לגבי שאר המצוות. בכל מקרה חילול שבת הוא מהעבירות החמורות ביותר בתורה, ויהודים מסרו נפש על הענין הזה בכל הדורות. יתן ה' שנזכה לשומרה בשלימות ובהידור.

כל הברכות