כיצד מוכיחים את האבא

שאלה:

כשאבא שלי רואה תמונות לא צנועות של בחורות בפייסבוק אני אעיר לו יפה אני אגיד לו אבא זה אסור?

תשובה:

שלום רב,

את צריכה לשים לב שאת האבא לעולם צריך לכבד כראוי. לגבי מצוות הוכח תוכיח לאב נאמר בשו"ע (יו"ד סי' רמ סעי' יא): "ראה אביו שעבר על דברי תורה, לא יאמר לו: עברת על דברי תורה, אלא יאמר לו: אבא כתוב בתורה כך וכך, כאילו הוא שואל ממנו ולא כמזהירו, והוא יבין בעצמו ולא יתבייש". לכן, אם את סבורה שזה יעזור, את צריכה לחפש מילים מתאימות לא להוכיחו, אלא לומר לו שאת יכולה לעזור לו בנושא שהוא מחפש וכד'.