תענית יחיד בימים שאין אומרים בהם תחנון

שאלה:

בס"ד
שלום וברכה, מגיע ראש חודש סיון והעניין שלמענו קיבלתי על עצמי תעניות עדיין לא הסתדר, כך שבעצם הייתי רוצה להמשיך את התעניות. הימים אחרי ר"ח סיון הם ימים שאין בהם תחנון וראיתי שמחלוקת פוסקים אם מותר להתענות בהם ולא מצאתי תשובה ממש ברורה בעניין ומדובר בימים מב' עד י"א בסיון. כמובן שאני לא מדברת על שבת או חג, אך בנוגע לשאר הימים, האם הדבר ממש לא מן הראוי להתענות בהם או האם לאור הנסיבות הקיימות לא מונעים מיחידים שיש להם סיבה לכך, להתענות בכל זאת?
תודה מראש,
חנה

תשובה:

שלום וברכה

בכל הימים שאין אומרים בהם תחנון אין לקבל תענית, ראה ש"ך יו"ד סי' רטו ס"ק יא ומגן אברהם סי' תכט ס"ק ו. ויש אומרים שאם התענה בהם צריך להתענות על כך שהתענה… ראה פרי מגדים סי' תקע משבצות זהב ס"ק א.

באופן כללי חכמי הדורות האחרונים מנעו מלצום תעניות תשובה, רק להתעסק בזיכוי הרבים להרבות כבוד שמים ולהתחזק במצוות, זה מה שצריך.

והכל כמובן מתוך שמחה ונעימות ואהבת ה' יתברך!

בהצלחה.