נדר לעשות לאשתו משהו שלא חלמה עליו

שאלה:

שלום כבוד הרב,
שני שאלות בנושא נדרים-

1. אתמול בעלי לבש מכנסי פיג'מה בני 15 שנה!
אז אמרתי לו: "מחר כשתהיה בעבודה אני זורקת לך אותם לפח"
ואז הוא אמר "אם את זורקת לי אותם לפח, אני מבטיח לך עם נדר,
שאני אעשה לך משהו שלא חלמת עליו"
האם היה מותר לו להגיד כזה משפט? האם יש פה נדר? האם עליו לעשות התרת נדרים?

2. מישהו אמר לי שמותר לנדור נדר אם זה לא על דבר מצווה. לדוגמא
מותר להגיד "אני נודר נדר להפיסק לאכול שוקולד". האם מותר להגיד כזה משפט ?!?!

תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה

  1. יש כאן נדר, אבל אין סיבה לעשות התרת נדרים הוא יכול לעשות משהו שלא חלמת עליו, נניח להביא לך גלידה עם קצפת ודובדבן אדום וכיוצא בזה. "לא חלמת" זה לאו דוקא דברים רעים… כמו כן, אם לא תזרקי לו את הפיג'מה הוא לא יצטרך לעשות שום דבר [חבל קצת על הגלידה…].
  2. יש להמנע לחלוטין מנדרים! אדם שנודר נדר ואינו מקיימו עובר באיסור חמור וגם העונש על כך חמור, לכן נדר אינו משחק ויש להמנע ממנו לחלוטין!