טעה והתחיל לברך – האם יסיים בברכות התורה?

שאלה:

מי שטעה ואמר בא"י אלקינו— ואז הכיר שטעה, נראה שיש לו עצה אם הוא ישן שינת קבע ביום לסים ולברך "מלך העולם לעסוק בדברי תורה", שהרי דעת כמה ראשונים שהישן שינת קבע ביום שחייב לברך שוב ברכה"ת, ונראה שבכה"ג הוא מרויח שבאמת בירך ברכה שלכמה ראשונים הוי חיוב. וצ"ע למה הפוסקים לא כתבו עצה זו. (ואין זה דומה למה שדחו הפוסקים שיש לסיים "סומך נופלים", שהרי השיטה לברך "סומך נופלים" עם שאר ברכות השחר בכל יום הוי נדחה בשו"ע).

תשובה:

שלום וברכה

העצה הזו יש בה מידה רבה של הגיון, אבל זה לא פתרון של ממש, כי להלכה אנחנו נוקטים שלא מברכים אחר השינה ביום, ובכל מקרה אחרי שיסיים כדבריך עליו לומר ברוך שם כבוד מלכותו לעולם ועד, והוא בהחלט בספק ברכה לבטלה.

ערב טוב ומבורך.