חלבי בחג השבועות

שאלה:

מי שאוהב חלב באותה מידה כמו בשר ואף יותר, מותר לו לאכול בשבועות רק חלבי ב2 הסעודות ולצאת יד"ח שמחה ביין? או לסמוך על הר"ן שיוצאים בכל דבר המשמח? אני תמיד שמח במיוחד,יותר מכל סעודת י"ט, בסעודת הלילה כשאוכלים חלבי, מה שלא יוצא כל השנה, ורציתי גם בסעודה השניה…

תשובה:

שלום וברכה

אכן יש מה לסמוך בענין זה לאכול את הסעודה החלבית בלילה, וכן נהגו חלק מגדולי ישראל, ראה מה שכתבנו בענין זה היום כאן. ביום ודאי יש לאכול בשר ויין, חז"ל קבעו לנו מה משמח, הנושא אינו הטעם בלבד אלא ההשפעה של זה על האדם.