לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

דוגמה אישית טובה לאחים הקטנים

שאלה:

שלום הרב
אני הבכורה ומרגישה שיש עליי אחריות לחינוך הקטנים ממני. יש פעמים שבהם אני חולקת על הוריי אם כך צריך לנהוג, לפי מה ששמעתי מרבנים וגם מבחינת מוסר ודרך ארץ, ולאחרונה אני מרגישה שהבית נוטה לדרך לא טובה. זה מצער אותי ולא נותן לי מנוחה. מה מוטל עליי לעשות?

תשובה:

שלום וברכה

באופן כללי החשיבה שהתפקיד לחנך את הקטנים מוטלת עליך היא שגויה, תפקיד זה מוטל על הוריך ורק עליהם! אמת, שאם את מרגישה שמשהו בבית נוטה לדרך לא טובה את יכולה להשפיע, אבל לא בדרך של דברי תוכחה ומוסר וגם לא בדרך של ויכוחים חלילה עם ההורים, רק בדרך חיובית של השפעת טוב על סביבותיך. אם תיצרי לילדים קשר חם ואוהב איתך, תפקנקי אותם, תספרי להם סיפורים מחנכים, תגרמי להם לרצות לחקות אותך, בהליכותיך בחיוך בשמחה באהבה וכו', זה יגרום להם לרצות לדבוק בדרכייך גם בענינים רוחניים.

בהצלחה רבה