בילויים בשלושת השבועות

שאלה:

שלום כבוד הרב,
מתי יוצא השנה שלושת השבועות שאסור לצאת לבילויים ולים?

תשובה:

שלום וברכה

שלושת השבועות מתחיל ב30/6 י"ז בתמוז [השנה זה יוצא בשבת והתענית י"ז בתמוז נדחית למחרת] ונמשך עד אחרי תשעה באב [השנה התענית הזו גם בשת ונדחית ליום ראשון].

ימים אלו הם ימי סכנה ומאז ומעולם נמנעים מלעשות בימים אלו דברים שיש בהם חשש סכנה כמו טיולים בטבע. אפילו על הכאת התלמידים, דבר שהיה בעבר כלי חינוכי בסיסי כתבו הפוסקים שיש להמנע בימים אלו ששולט בהם קטב מרירי וכל דבר קטן עלול לגרום לסכנה. יש שנמנעים בימים אלו מרחצה בים, אין בענין זה הלכות מוגדרות וכללים ברורים, אבל באופן כללי יש להזהר הרבה יותר מבשאר ימות השנה. מלבד זאת,אלו ימי אבל וצער ולא מתאים לעסוק בהם בבילויים כאלו ואחרים.