אשה נדה – להסתכל על ספר תורה פתוח

שאלה:

שמעתי שאסור לנשים להסתכל על האותיות של הספר תורה בהגבהה. זה נכון? ולמה? אני כן מסתכלת ואומרת וזאת התורה וכו

תשובה:

שלום וברכה

יש שכתבו שאשה נדה אמנם יכולה ללכת להתפלל בכותל ובבית הכנסת, אולם ראוי שלא תביט בספר התורה בשעה שמראים אותו כלפי העם, ונהגו גם שלא לנשקו. מסתבר שבולות שלא טובלות, יקפידו בזה רק בימי ראיית הדם ממש ולא אחר כך.

מקורות:

ראה רמ”א או”ח סי’ פח שיש שנהגו שאשה בימי נדתה אינה נכנסת לבית הכנסת אולם כבר פשט בזה המנהג להיתר וא”צ להחמיר בכך. אולם יש לה להזהר שלא לראות את ספר התורה שמגביהים אותו להראותו לעיני העם. ומנהג הרבה מהספרדים להקל גם בזה, ראה יחווה דעת ח”ג סי’ ח.