שכחה בתשלום למונית

שאלה:

שלום!
נסעתי במונית, והנהג שכח לקחת כסף, וגם אני שכחתי להביא לו. מדובר על מונית בעיר רחוקה מהעיר בה אני גר, ובכל אופן לא נראה לי שיש לי סיכוי להשיג את הנהג. מה עלי לעשות?

תשובה:

שלום וברכה,

יש לרשום את הסכום ואת מועד הנסיעה בפנקס שישתמר, וכאשר ישיג את הנהג ישלם לו.

בהצלחה.

מקורות:

מצאנו כזה במצא אבדה עם סימן ולא מצא את בעליו, שיניח דמי האבדה ויקנה האבדה לעצמו עד שימצא את בעליו – שו"ע חו"מ סימן רסז סעיף כא. וה"ה כאן.