להתפלל שתלד אשתו זכר

שאלה:

שכר עבור תפילה, רציתי לדעת אם זה הגון וישר לקבל (או לתת )עבור תפילה לבן זכר, שהוולד יהיה זכר, (המבקש יש לו בנות ולא בנים ורוצה לקיים מצוות פרו ורבו) (השכר מינימלי) כמובן שהמתפלל מבטיח לבקש על זה עבור המבקש, אך אינו בידו הדבר , והנה הודיעו לו הרופאים שיש וולד זכר שראו באלוטרסאונד, השאלה; הרי כבר נקבע מראש בידי ה׳ הוולד אם כן התפילה איננה נחשבת? ואם כן השכר עבורה אינו נחשב( אישה כי תזריע וילדה זכר כמבואר בזוהר הקדוש פרשת תזריע עיין שם שהנשמה של זכר כבר ה׳ מחליט מה יהיה בסופה של אותה טיפה אם נקבה או זכר)

תשובה:

שלום וברכה

בגמרא בברכות ס ע"ב מבואר שעד ארבעים יום להריון ניתן להתפלל שתלד זכר, כי הכל עוד יכול להתהפך [באופן לא טבעי, אבל יכול] לאחר מכן זו תפילת שוא.

שיהיו ילדים בריאים וצדיקים!