חשש ערלה בפירות רבנות

שאלה:

שלום. במקום עבודתי יש חדר אוכל 'רבנות'.
מחלקים שם פירות לאחר הארוחה. אני מעוניין לעשר את הפירות מספק אבל החשש שלי הוא לגבי ערלה. האם צריך לחשוש לכך?
על אותו משקל של השאלה הנ"ל, קיבלתי לימונים שהם טבל ודאי מגינה של מישהו וידוע שהעץ קיים מעל 20 שנים. האם יש לחשוש ל'חזירי' ערלה?

תשובה:

שלום וברכה

לגבי חשש ערלה זה מאוד תלוי באחוזי הערלה בשוק וזה משתנה כל הזמן, לכן הייתי מציע לך לפנות לאתר של בית המדרש אמונת אי"ש של הרב אפרתי בהר נוף ירושלים, שם הם מעדכנים כל הזמן באילו פירות יש צורך לחשוש לערלה בכל זמן נתון.

בהצלחה