דימום בגיל המעבר

שאלה:

אשתי בת 50 בחודשים האחרונים יש בעיה אין סדר לפעמים הדימום יוצא כמה ימים לאחר המקווה ועכשיו כבר יותר מחודש היא אצל רופא פעם בשבוע בכדי להסדיר את הדימום..בינתיים אנחנו שומרים נגיעה כבר מעל חודש ולא רואים שזה יסתדר בקרוב. אין מחזור יש דימום והפסק דימום. האם צריך לספור 14 ימים מהפסקת הדימום. כמו שזה נראה זה לא ייגמר ..

תשובה:

שלום וברכה

התופעה הזו מאוד מצויה בגיל הזה, צריך להתאזר בסבלנות ולנסות לטל עם הרופאה. תחילת גיל הבלות – גיל המעבר מאופיין בדימומים לא סדירים. בהפסקת הדימום עושים הפסק טהרה ושבעה נקיים, לא הבנתי למה 14 יום, ההתנה ארבעה או חמישה או שבעה ימים לפני הפסק טהרה כל עדה לפי מנהגה, היא לא אחר הפסקת הדימום אלא מתחילתו. רק השבעה נקיים צריכים להיות אכן נקיים…

בהצלחה רבה