גזל בקבלת מלגה

שאלה:

שלום רב.
לפני 6 שנים בערך למדתי באוניברסיטה וקיבלתי מלגת לימודים מעמותת עתידים בתמורה לקיום מספר שעות "התנדבות" במקומות שהעמותה אישרה. אני בחרתי לבצע את ההתנדבות במסעדה לנזקקים (שלא נמצאת בעיר מגוריי כרגע). לצערי 40 שעות מסך כל השעות שהייתי צריכה להתנדב, לא באמת נתתי למערכת.
השאלה שלי, איך אני מחזירה את הגזל למי שצריך? האם אני צריכה לתרום כסף ששווה ל40 שעות או שאני צריכה ללכת להתנדב? ( למרות שההתנדבות לא תהיה בהכרח במקום שהעמותה מאשרת).
תודה ויום טוב.

תשובה:

שלום וברכה,

התחייבותך לעמותת עתידים – מהם קיבלת מלגה, ולהם התחייבת להתנדב. אין לך חובת תשלום למסעדה, ולא יעזור שתשלמי להם. את צריכה לפנות לעמותת עתידים שיתנו לך מקום עבודה חילופי להשלים את שעות התנדבות.

בהצלחה.