בדיקה מתולעים – פלפל בצל ופטריות

שאלה:

תולעים בירקות חיים:
1. שמעת שלאחרונה ישנם תולעים בפלפל ויש צורך להשרות את הפלפל לשטוף ולבדוק. האם זה נכון?
2.מה הדין לגבי בצל – האם ואיך צריך לבדוק?
3. פטריות חיות- מה דרך השטיפה והבדיקה הנצרכים?
תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה

  1. אמת, כך הנחיתו של הרב ויא, לפתוח את הפלפל להשרות מעט במי סבון, ואחר כך לרחוץ תוך כדי שפשוף טוב.
  2. אם יש רווח בין הגלדים כמו בבצל תאומים, יש להםריד שם ולבדוק.
  3. פטריות שאינן בחזקת נקיות מתולעים, יש לחתוך לפרוסות [כולל הרגל] ולבדוק אם יש מחילות כעין דקירת מחט בצבע חום. אולם אין צורך לקלף.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. האם אלו גם ההנחיות מטעם הבדץ?
    לגבי הפטריות- מה פטריות נקיות מחש תולעים- צריך שזה יהיה מצוין על הקופסא?
    והאם את הפטריות צריך גם להשרות במים עם סבון?