ארוס וארוסה – שינה בבית אחד

שאלה:

למה אסור לבחור ובחורה לישון באותו בית בתקופת האירוסין? זה כמו ייחוד בייביסיטר שיש שומרים גם פה יש שומרים. פשוט דננו על זה בשבת ואבא שלי אמר לי שבגלל שיצרם תוקפם ואני לא חושבת שזה נכון כי יש שומרים

תשובה:

שלום וברכה

זה לא איסור של ממש אלא מנהג של צניעות, בעצם אין שום קשר הלכתי מחייב בין בני הזוג בתקופה שאנחנו מכנים תקופת האירוסין, רק התחייבות ממונית להנשא.