אבלות בחודש תשיעי להריון

שאלה:

אני החודש תשיעי אמורה ללדת כל יום ואבי במצב סופני מה קורה במידה והשבעה והלידה נופלים באותם הימים? במידה ואני מצליחה לעבור את השבעה ללא לידה מה מותר לי לעשות?

תשובה:

שלום וברכה

ראשית ברכותי שיהיו תמיד רק בשורות טובות וכל הישועות!

אם חלילה יהיה שבעה לפני הלידה הכל רגיל, אין סיבה שלא לשבת שבעה ולקיים את כל דיני האבלות. אם הלידה תקדם ויש צורך לרחוץ וכדומה, כיון שהיולדת נחשבת חולה מותר לה להתרחץ מעט כפי שהיא צריכה, בפרט במקום שיש דם. יש לדעת, שחיובי האבלות זה נושא אחד וביקורי התנחומין זה נושא שני, אין חיוב לקבל את כל העולם כשלא מרגישים טוב, זו לא חובה.

אם יש לך שאלה יותר ספציפית נשמח לסייע.