שטר הלוואה שיש שינוי בסכום ההלוואה

שאלה:

לכבוד הרבנים הגאונים שליט"א

הלווה שלי הביא לי שטר חוב עליו כתוב בסכום ההלוואה 10,00 ש"ח ובמילים כתוב במפורש עשרת אלפים ש"ח, האם זה יכול להוות בעיה בשטר, שאולי יטענו שהסכום הכתוב בספרות אינו אלא 1,000 ש"ח.

האם עלי לחשוש לבעיה.
הלווה איננו לפני לתקן את הטעות או לכתוב שטר חדש.

בברכה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

כאשר שתי לשונות הסותרים בשטר, אם אפשר ליישב את הסתירה מיישבים. ואם יש שתי סכומים, הולכים אחר הסכום התחתון. במקרה שלך כל רואה מבין שהטעות במספר ולא במילים, ולכן יהיה ניתן להוציא עשרת אלפים. אמנם כדי למנוע כל בעיה, כדאי שאם יוכל הלווה שיתקן את השטר.

בהלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן מב סעיף ה ובנו"כ.