סירוב לקבל פיצוי מחברה של גויים

שאלה:

רכשנו מוצר חשמלי באיביי בחו"ל , כשהמכשיר הגיע התברר שהוא צריך תיקון ובנוסף כיון שהמוכר לא יידע אותנו שהמכשיר אינו מתאים לישראל כיוון שנדרש 220 וולט ולא כפי שיש בחו"ל 110 וולט , לכן נאלצנו להחליף מנוע שמתאים לישראל.
לאחר שיצרנו קשר עם איביי והתלוננו על כך הודיעו לנו שנזוכה בעלות המלאה של המכשיר פלוס המשלוח.
ענינו להם שאיננו מעוניינים בזיכוי מלא ואכן הם הגיבו שהם מעריכים את זה ומקווים שנהווה השראה לקונים אחרים.
כעת ברצוננו לדעת איך עלינו לנהוג , המוכר הינו כנראה גוי וכעת במצב שמבחינתם כבר זוכינו על כל הסכום ,האם מותר לתת לו כסף ?
בנוסף אם אין שום בעיה בכך כמה ראוי לתת בכזה מצב ? האם לחשב את העלויות שעלו התיקונים ואת היתרה לשלם או באופן אחר ?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

אתם יכולים לקחת הכל לעצמכם – כאות פיצוי ומתנה. זכותכם להחליט שאינכם מעוניינים במתנה שמעניקים לכם. השבת הכסף לחברה לא נידונת כנתינת מתנה לגוי, אלא סירוב מצדכם לקבל מתנה מהגוי. ולכן אין איסור "לא תחנם" בהשבת כספי הפיצויים.

לפי רצונכם שלא לקחת את הפיצוי, ראוי לפחות את מחיר התיקונים, ולהשיב את השאר.

בהצלחה.