נשמה בתוך הגוף

שאלה:

איך כשאדם ישן והנשמה עולה למעלה הוא חי ויכול לזוז? הרי אין לו נשמה

תשובה:

שלום וברכה

לנשמה יש הרבה מאוד רבדים וחלקים, לא הכל עולה למעלה וגם לא הכל תמיד בתוך הגוף, הנשמה משתלשלת מתחת כסא הכבוד ונשארת אחוזה שם. כמו כן גם לאחר המיתה יש חלק בנשמה שיש לו קשר לקבר, לכן עולים לקבר, אין מטרה לבקר רק עצמות יבשות… זו הסיבה אגב שלא עולים לקבר ביום שישי לאחר חצות כיון שאז הנשמה אינה שם. גם הנשמה שבתוכו של אדם יש בה בחינות שונות, נפש רוח נשמה חיה יחידה, שאף הן מתפרטות לבחינות נוספות. הנושא גדול עלינו זה רק העקרונות…