סחיטת לימון בשבת לתוך כוס

שאלה:

שלום
מטעמי בריאות אני נוהג לשתות כל יום מים פושרים עם חצי לימון סחוט.
האם מותר לי לסחוט לימון לתוך כוס מים בשבת?
תודה

תשובה:

שלום וברכה

אסור לסחוט לימון בשבת לתוך מים משום איסור דש, אבל מותר לסחוט לתוך אוכל כמו סחיטה ישירות לתוך סלט ירקות.

מקורות:

ראה משנה ברורה סי' שכ ס"ק כב בשם החיי אדם. בבית יוסף שם תמה מאוד על מנהג מצרים שנהגו לסחוט לימונים בשבת, ופירש בשני אופנים: 1. כיון שלא סוחטים אף פעם בפני עצמו אלא תמיד לתוך משקה אחר – מותר. ב. כיון שזה לא נאכל בפני עצמו – מותר. נמצא שהמציאות בזמנינו תלויה בשני הטעמים האלו, שכן בהחלט מצוי שסוחטים לימוד לבד לתוך כלי ולא תמיד סוחטים לתוך דבר אחר, אבל הלימון אינו נאכל בפני עצמו, וכיון שכך יש לחשוש לחומרא לשני הפירושים ולאסור את הדבר, אלו דברי החיי אדם. תכין את המשקה בערב שבת ובעזרת ה' תהיה לך בריאות איתנה.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. יש לציין כי לדעת הגר"ע מותר לסחוט לימון בשבת לתוך מים, ואפילו התיר לסחוט לימון לתוך כוס בלי מים…
    חשוב מאוד, נפקא מינא להרבה בני ספרד…
    ראה חזון עובדיה שבת ד', עמוד קלד