שכר שמירת שבת בבית שלא שומרים בו שבת

שאלה:

יש לי שאלה אלייך כבודו
אני גדלתי בבית חילוני כל חיי לפני כחצי שנה לקחתי על עצמי (בגלל מקרה שקרה לאחי) לשמור את השבת אבל יש לי בעיה המשפחה שלי לא שומרת (טלוויזה נסיעות פלאפון הכל) וממש קשה לי במצב כזה לשמור שבת
יש לי וויכוח קטן עם אחותי ופה רצית את העזרה שלך
אני אומרת שהשכר של מי ששמור שבת כמו שאני זה אותו שכר כמו של מי ששמור שבת בבית ששומרים בו שבת
והיא אומרת שלא השכר שלי הרבה יותר גבוה
רציתי לדעת מה נכון?
תודה

תשובה:

שלום רב,

חז"ל אומרים "לפום צערא אגרא" כלומר, כגודל הקושי כך גודל השכר. לכן, ברור שהשכר של אדם שלא נולד בבית ששומרים בו שבת, אלא מקבל על עצמו באמצע החיים עם כל הקשיים, ולמרות שהבית עצמו עדיין אינו שומר שבת מה שמגביר את הקושי, ודאי ששכרו הרבה הרבה יותר גדול.