כיסוי רכב בשבת

שאלה:

שלום רב.
רכב שכוסה עם כיסוי לרכב (מגן מפני השמש) לפני כניסת השבת ובמהלך השבת בגלל הרוח, הכיסוי עף מהרכב (בצורה כמעט מלאה), האם ניתן לשוב ולכסות את הרכב עם הכיסוי בשבת?
תודה
ובכבוד רב

תשובה:

שלום וברכה

הכיסוי הזה הוא מוקצה ככל כלי שמלאכתו לאיסור.

מקורות:

ראה ארחות שבת פרק יט סעי' לו לגבי תיק של תפילין בשבת, שלהצד שתפילין הם כלי שמלאכתו לאיסור, גם התיק לבדו מוקצה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום וברכה
    אבל יש אומרים שיש לתפילין דין של כלי שמלאכתו להיתר. וממילא מותר לטלטל את התפילין אפילו אם חושש מפני גניבה או כדי שלא יתקלקלו בחמה וכיוצא בזה (הרמ"א באורח חיים סימן שח סעיף ד. וראה במשנה ברורה שם ס"ק כד).

    ומפני מה הכיסוי עצמו גופו נחשב כלי שמלאכתו לאיסור?

    תודה

  2. בתפילין יש את המחלוקת האמורה, אבל להצד שהם כלי שמלאכתו לאיסור גם הכיסוי אסור, ומכאן למדנו לרכב שהוא ודאי כלי שמלאכתו לאיסור.