יין פוטר שאר משקים-אימתי?

שאלה:

שלום לרב
השו"ע בסימן קעד ,ב פסק שיין בגלל חשיבותו פוטר שאר משקים. השאלה היא בקידוש דווקא אם טעמתי(לחלק מהשיטות מלוא לוגמיו) אז פוטר או שברגע שמקדש שותה או משהו אחר אני לא מברך על המיץ? תודה

תשובה:

שלום וברכה

מי שלא שתה מהיין ודאי חייב לברך על שאר משקים, מבחינתו ברכת היין לא היתה ברכת הנהנין כלל. אלא שכאשר הוא טועם יש מחלקת כמה צריך לטעום כדי להפטר מהברכה, האם צריך רביעית דוקא או מספיק טעימה כל שהיא, ויש אומרים שדוקא אם קבע עצמו על היין ממש, להלכה די ברביעית, ובמקרה שטעם רק מעט יש לחשוש לדעת הסוברים שנפטר מהברכה ולכן יש לקחת איזה מאכל שברכתו שהכל ושצריך לברך עליו באמצע סעודה, כמו סוכריה וכדומה, ולברך עליו שהכל. ראה משנה ברורה ביאור הלכה במקום שציינת.