חימום פיתה על כיריים

שאלה:

שלום לרב/נים.

האם מותר יהיה לחמם פיתה על הכיריים בצורה ישירה? (חשוב לציין שבושלו מאכלים בסירים בשריים וחלביים על הכיריים)

ואם אפשר גם מקורות בבקשה .

תודה ויום טוב.

תשובה:

שלום וברכה

אם לא מקפידים לשמור על הפרדה בין בשר וחלב בכיריים הם בחזקת טריפה, שהרי הרבה פעמים נשפך שם פעם בשר ופעם חלב וקשה לסמוך שהתלבן היטב כיון שהאש מרוכזת במקום אחד ולא על פני כל החצובות [ואעפ"כ מותר להניח סיר יבש בתחתיתו על הכיריים כיון שמגע יבש בין כלים אינו מבליע טעם בשונה מאוכל], אסור לחמם כך את הפיתות.

ערב טוב