ש"ץ כהן שלא עקר רגליו ברצה

שאלה:

שלום-כהן שליח ציבור הגיע לולך נאה להודות וראה שאין כהנים עולים לברך.הוא לא חלץ נעלים ולא נטל ידיים לפני החזרה.כיצד ינהג?תודה

תשובה:

שלום וברכה

כיון שכהן שלא עקר רגליו אינו רשאי לעלות לדוכן, גם במקרה זה לא יוכל לברך. ואף שבכף החיים סי' קכח ס"ק קכ הביא שיש שסברו שש"ץ כהן אינו חייב לעקור רגליו, דחה דבריהם, וכתב שדינו שווה לכל כהן אחר הנמצא בבית הכנסת וחייב לעקור רגליו.

יום טוב ומבורך.