פיצוי על רכוש שניזוק בתאונת דרכים

שאלה:

שלום לכבוד הרב,

לפני כשנתיים הייתי מעורב בתאונת דרכים שלא באשמתי, נהגת נכנסה ברכב שנכנס בי מאחור, ברכב הייתי עם אשתי והילדה שלי,
בית המשפט לתעבורה חקר את התאונה והוציא פסק דין שקבע שהנהגת אשמה בתאונה,

כתוצאה מהתאונה קרו מספר דברים:
1) הרכב שנהגתי בו הלך טוטאל-לוס והורד מהכביש, מדובר ברכב ליסינג מהעבודה, לא נפגעתי מכך מבחינה ממונית.
2) לאשתי כאב הצוואר כתוצאה מהתאונה, פינינו את אשתי ואת הילדה באמבולנס למיון, ברוך השם לא נגרם נזק לטווח הרחוק והם שוחררו באותו הערב מהמיון וכאבי הצוואר חלפו תוך כמה ימים בודדים, אך בכל אופן יש לציין את עוגמת הנפש שנגרמה לנו כתוצאה מהתאונה ובפרט את כאב הצוואר של אשתי.
3) הטיולון של הילדה התעקם כתוצאה מהתאונה, כך שנאלצתי לזרוק את הטיולון.

הטיולון נרכש כ 8 חודשים לפני התאונה ועלה לי 600 ש"ח, החלטתי לא לרכוש באותו רגע טיולון חדש, כי ברוך השם הילדה יכלה להסתדר גם ללא טיולון,

בשעה טובה ומוצלחת לאחרונה נולד לי ילד ויש לי כעת צורך בטיולון,

במידה והטיולון הקודם לא היה ניזוק מהתאונה הייתי שומר אותו ומשתמש בו היום,

אשתי חושבת שעליי לתבוע את הנהגת שתפצה אותנו לפחות בעלות של הטיולון הקודם, כי באשמתה אני נאלץ לרכוש טיולון חדש,

האם על פי דין תורה יש מקום לתבוע את הנהגת שתפצה אותי בעלות של הטיולון שהתעקם כתוצאה מהתאונה?

יש לציין שאין לי יותר מדיי פרטים לגבי הנהגת למעט שם, תעודת זהות וכתובת, ומזכרוני מערב התאונה היא לא הייתה נראית לי אישה השומרת תורה ומצוות, במידה וכן יש מקום לתביעה על פי דין תורה, מה עליי לעשות?

אשמח לתשובה,

בתודה מראש!

תשובה:

שלום וברכה,

הזיק לחברו חפץ משומש, וגרם לחברו הוצאה שיקנה חדש, חובת המזיק לשלם חפץ משומש ולא חדש. ולכן עגלת טיולון שהיה בשימוש שמונה חודשים, ירד ערכו. ומשלם את השווי שהיה בשעת הנזק.

אם קיבלת פיצויים [מעבר לתשלום של הרכב] מהנהגת או מחברת הביטוח שלה, יתכן וכבר אין זכות של תוספת תביעה, כיון שכללו את נזק העגלה בפיצויים.

ראשית יש לפנות לתביעה בבית דין. במקרה והיא תסרב להתדיין בבית דין, יורו לך לגשת לערכאות.

בהצלחה.