סיום מוקדם יותר של הדף היומי

שאלה:

שלום
התחלתי ללמוד דף יומי חמש וחצי שנים לערך. ונותר קצת יותר משנה וחצי לסיום.
חשבתי לזרז את הלימוד ולסיים מוקדם יותר ביארצייט של סבא שלי- מדובר על כמה חודשים מוקדם יותר.
האם יש בזה איזושהיא בעיה?
תודה

תשובה:

שלום רב,

ודאי שלא! חז"ל אמרו עירובין: חטוף ואכול! כלומר, עליך להספיק בתורה ומצוות כמה שיותר וכמה שיותר מהר. נכון, אדם צריך לכלכל באופן כללי את מעשיו ומטרותיו אחרת הוא עלול לאבד ענין וכד'. אבל אם יש לך מטרה נעלה לסיים את הש"ס עד ליארצייט של הסבא, כלומר, מוקדם יותר, ודאי שעדיף.

הצטרף לדיון

תגובה 1