שיעור ההלוואה שאנני יכול לקחת מהבנק כשיש היתר עיסקה

שאלה:

אני רוצה לשאול אם יש לי חלק מנכס שערכו מוערך ב5000 שקל בערך ואני משקיע באיזור ה500 שקל כל חודש במנוי לוטו כמה הלוואה מותר לי לקחת מהבנק בריבית

תשובה:

שלום וברכה,

ההשקעה במנוי לוטו אינה קשורה לעניין.

אתה יכול לקחת הלוואה מהבנק לפי ערך הנכס. ולתת ריבית לבנק כפי שווי שהנכס יכול להפיק עבורך. פירוש: אם הנכס שווה 5,000 אתה יכול לקחת הלוואה 5,000. ואם הנכס מפיק לך רווח של 1000 ש"ח לשנה אתה יכול לשלם ריבית של 1,000.

בהצלחה.