להעיר את אמא כדי לאפשר את הטיפול בה

שאלה:

לכבוד הרבנים שליט"א
אנו כמה אחים ואחות אחת ויש לנו אמא מבוגרת מעל גיל 90 אחותנו מטפלת במסירות באמנו כבר למעלה משנתים בין השאר אם האמא מתעוררת באמצע הלילה היא צריכה לקום ולהשגיח עליה כי לא ניתן להשאיר אותה בלי השגחה שלא תיפול וכדומה וכן לסעדה בשאר צרכיה עד שתחזור שוב לישון עד הבוקר
הסיבה שהיא מתעוררת מכיון שהיא רוצה ללכת לישון מאוד מוקדם וכך היא מתעוררת באמצע הלילה ישנה אפשרות לתת כדור שינה בשעה 10 בלילה וכך למנוע את יקיצתה עד הבוקר השאלה אם מותר להעיר את האמא לצורך כך דאע"ג שהמטרה לתת אפשרות לאחות לישון כראוי מ"מ האם נאמר שנחשב הדבר לצורך האם ראשית כדי שאחותינו תוכל לתפקד יותר טוב במשך היום אולם בעיקר החשש הגדול שמא היא תישבר ואז נצטרך להכניס את אמנו למוסד ששם ודאי הטיפול יהיה פחות טוב ולכן כדי למנוע זאת יש להקל על אחותנו ולאפשר לה לישון ונמצא דהכל בסיכומו של דבר צורך האם או שמא יש להסתכל בצורה נקודתית ונחשב הדבר צורך הבת

תשובה:

שלום וברכה

אין ספק בעיני שמותר כך לעשות, אם האחות תשבר וכבר לא יהיו לה כוחות האם תהיה הראשונה לסבול. אלא שאם יש מישהו שאינו בת שלה, אלא חתן וכדומה, עדיף שהוא יהיה זה שיעיר אותה אם זה אפשרי בלי צורך לגעת בה או לגרום לה לאי נעימות. בכל מקרה מותר.

תזכו למצוות!