לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

חתונה לאחר נישואים אזרחיים

שאלה:

בן דודי התחתן נישואים אזרחיים בקפריסין כעת רוצה להתחתן כדת וכדין עם הבחורה מה בדיוק עליו לעשות? האם צריך להתגרש (כך מישהו אמר מהרבנות אבל לא רב) ? לא רוצים שנתייאש ואז בסוף גם לא ירצה להתחתן בכלל

תשובה:

שלום רב,

לא צריך להתגרש כמובן. אלא רק להתחתן כרגיל ברבנות ואין כל בעיה. השאלה היא רק מדוע הוא התחתן בחתונה אזרחית, האם בלי סיבה משמעותית, אלא שהיה לו איזה קושי מול הרבנות בזיהוי יהדות או מכל סיבה אחרת. תנסי לבדוק את זה. יתכן שנוכל לסייע.