חשיבות ומתיקות שמירת שבת

שאלה:

שלום,
אני תלמידה באולפנא והמשפחה שלי הם לא שומרי שבת ולי קשה להתנהל ככה מול ה חברות ובית הספר סבתא שלי והמשפחה שלי מצד האימא שומרים שבת וגם אני רוצה להתחיל לשמור אבל קשה לי מצד אחד יש את אימא ואבא שמבקשים שאני יעשה דברים שאסור בשבת מצד שני יש את סבתא שאומרת שאני צריכה להתחיל לשמור שבת בשבילי ובשביל הנפש שלי.
אשמח עם תענו לי על זה שאלה זאת תודה רבה .

תשובה:

שלום וברכה

ראשית אני מתפעל מהרצון שלך להתחזק להתרומם ובעצם לצמוח ולהבין שלא באנו לעולם הזה כדי לאכול לשתות ולישון… יש אולקים גדול בשמים ועיקר התכלית לעשות את רצונו.

הדבר הכי חשוב שהיה ציפור הנפש של כל יהודי ויהודי בכל ה3500 שנה האחרונות היה שמירת השבת! יהודים במצבים הכי קשים בשואה תחת אימי האינקוזיציה ועוד ועוד. זה הדבר היקר ביותר שיש לנו, ולא לחינם הוא מוזכר כל כך הרבה פעמים בתורה ומתחבר גם עם בניית המשכן והוא חלק מעשרת הדיברות ועוד ועוד.

כשיודעים לקיים אותו נכון, הוא גם היום היפה ביותר שלא מוכנים לוותר עליו!

לכן הייתי עושה כל מאמץ להכנס לזה עד הסוף, ואם ההורים יראו שזה חשוב לך הם יכבדו את זה מאוד.

כל הקושי מתחיל בכך ששומרים שלא באופן מושלם, ואז זה יוצר קונפליקטים, אם בזה התפשרת למה עכשיו את "מתעקשת"?! אבל אם תהיי עקבית ויסודית הכל יהיה קל יותר.

בהצלחה רבה מאוד!