הזזת סיר על הבלעך או הפלטה בשבת

שאלה:

שלום
היכן המקור בשו"ע , שמאכל שמבושל כל צרכו, אפילו שמצטמק ויפה לו, מותר להעביר אותו ממקום שהאש פחותה למקום שהאש יותר חזקה. (ודאי שע"ג פלטה או בלייך ) וכגון מסיר מכסה ומחזירו.

תשובה:

שלום וברכה

יש בענין זה שני נושאים, הנושא של בישול שעליו אתה רומז, נתבאר בסי' רנג סעי' ב, שם נאמר שאם התבשיל מבושל כל צרכו מותר להחזירו [כשיש תנאי חזרה וכדלהלן] ואין חילוק שם בשו"ע בין אם מצטמק ויפה לו או מצטמק ורע לו, כיון שאין חילוק כזה בדין בישול, אלא רק בהלכות שהייה.

יש נושא נוסף של איסור חזרה, ובזה התירו רק בעודה בידו, וכאן הרי זה מונח על הבלעך, ובזה בעצם נחלקו הגרש"ז אויערבך והגרי"ש אלישיב אם כשזה מונח על הבלעך שלא מעל האש עצמה מותר להעביר מעל האש, הגרש"ז אויערבך החמיר בזה, שכרגע זה רק נחשב סמוך לאש והגרי"ש אלישיב מיקל, ראה בענין זה בארחות שבת פרק ב סעי' סט.

במקרה שלך, כיון שגם האש הפחותה היא מקום בישול, הכל מודים שמותר.