הציעו לי עסקה אך ייגרם הפסד לעסק של אחרים

שאלה:

כבוד הרב יש לי שאלה חשובה אלייך.

יש לקוח שמגיע אם לא מדי שבוע אז לפחות מדי שבועיים למקום של אבא שלי ומוכר לו את ברוך זהב שלו. יצא לי לדבר איתו פעם פעמיים על הרעיון שלי שאני רוצה להתחיל להסתובב מחוץ לעיר ולגשת לתכשיטנים.
עכשיו אותו אדם היה אצלנו בחנות ביום שישי האחרון מכר את מה שמכר ואז לקח אותי לצד ואמר לי שאם אוכל ללכת אליו ביום פלוני כדי לקנות ממנו כמות מסויימת של מטבעות זהב. למה כי הוא פוחד להגיע עם כמות כזו למרכז אנטוורפן. אז שאל האם אוכל אני ללכת אליו לשלם לו בחנות שלו וזהו.

עכשיו השאלה שלי היא כזו.
האם זה יקרא שאני גוזל מאבי פרנסה?
או שיהיה מותר לי להגיד לו מה שאתה עושה עם אבא שלי בחנות שלו זה בינך לבינו ומה שנעשה אנחנו מחוץ לחנות זה ביני ובינך ואף אחד לא צריך לדעת.

או שאסור לי לומר דבר כזה כי זה יקרא שאני גוזל מאבא שלי פרנסה.

ושוב הלקוח ניגש אליי ואמר בגלל שזה כמות גדולה הוא פוחד להגיע לחנות אז מעדיף את השירות שלי כי הבין שאני מוכן להגיע לחנויות בעצמי.

תודה וברכה לרב.

תשובה:

שלום וברכה,

אדם שמגיע אליך ומציע לך עסקה, מותר לך לענות לו, ולא נחשב כפגיעה שעסק של השני, כיון שהוא בא מעצמו אליך, ולא אתה מוציא אותו מאביך.

בהצלחה.