היחס למשנתו של רבי נחמן מברסלב

שאלה:

שלום לרבנים הנכבדים
יש לי שאלה כיצד אנחנו צריכים לקבל את הרבי נתן מברסלב .ההלכות שלו הדרך .יש דברים שדוגמא אחד החסידים שלו שמיתפלל איתנו שנים .לא מתמיד בתפילות .הרבה בא מאוחר .כשבא נותן דרשות שרבי נתן אומר לא באת לתפילה .לא קרה כלום להמשיך .לי ידוע שמחזירים בתשובה בדרך כלל זה המסר אחד .שנותן דרשות של הרב ושנים .סתם אחד הדוגמאות .מה ההיתייחסות .ואני מקוה שלא חוטא בלשוני

תשובה:

שלום וברכה

רבי נתן עצמו היה צדיק גדול ותלמיד לכם בעל שיעור קומה, והיה מעביר את דברי תורת רבו רבי נחמן לעם ישראל.

לעצם הענין יש תמיד בעיה כשאומרים דברים נכונים ואנשים נותנים להם פרשנות מופלגת, זה לא ממש "אשמתו" של רבי נתן… אחת הנקודות במורשתו של רבי נחמן היתה שהיאוש מהחטא הוא עצת היצר… ולכן, אף שיש חובה לחזור בתשובה וזה כולל וידוי וחרטה וכפרה הכל כדברי הגמרא והראשונים, צריך להזהר לא לשקוע בזה יותר מידי עד כדי מחשבות יאוש שאם אני חוטא כל כך גדול אז מה אני שווה ומה ערך המעשים שלי… עדיף למעט בעיסוק בחטא ולחשוב חיובי על הקבלה לעתיד. אבל כמובן שמי שנותן לזה פרשנות יתירה ואומר "חטא זה כלום", "אלוקים אוהב אותנו בין כך", "בהמשך אני ישתדל יותר", זה ודאי שטות מוחלטת.

לשים דגש על קבלה לעתיד כן, לעשות קליל את נושא העבודה התמידית שלנו, חלילה וחס.

שבוע טוב ומבורך!