כסוי ראש לאשה שהייתה נשואה לגוי

שאלה:

שלום וברכה.
אשה שהייתה נשואה לגוי ואחר שהתגרשה ממנו חזרה בתשובה, האם חייבת לכסות את ראשה או שדינה כלא נשואה?

תשובה:

שלום רב,

פנויה אינה חייבת בכיסוי ראש. אולם יש לדעת שמאידך יש נידון בפסוקים (אבה"ע סי' כא) האם פנויה שנבעלה בזנות חייבת בכיסוי ראש או לא. ראה שם בבית שמואל ובבאר היטב בשם השבות יעקב, וראה עוד בהרחבה שם באוצר הפוסקים. וכך גם במשנה ברורה סי' עה ס"ק יא כתב שפנויה שנבעלה בזנות צריכה כיסוי ראש אלא שאם אינה רוצה אין אנו יכולים לכופה. למעשה גם בעלות תשובה שנבעלו בצעירותן, היום אינן לבשות כיסוי ראש עד שיתחתנו.