לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

הוגה את השם באותיותיו – אמירת לשם יחוד

שאלה:

שלום כבוד הרב יש לי שאלה
אח שלי אומר לי שאסור להגיד את השם י-ה-ו-ה
כלומר להגות את השם וגם שאסור לקרוא את האותיות יוד הא ו הא בפה האם זה אסור או שמותר כמו שאומרים שלשם יחוד קודשא בסידורים לפני תפילה שחרית

תשובה:

שלום וברכה

אכן, צודק אחיך שאסור להגות את באותיותיו, שם זה רק נכתב ולא נקרא כלל, ואפילו בלי הניקוד, רק לומר את אותיותיו ברצף אסור, ויש להזהר בזה באמירת לשם יחוד להפסיק באמירת אות אחרת, כמו שאומרים יו"ד וה"א בו"ו וה"א, שהוספנו באמצע שתי אותיות.

מקורות:

ראה סנהדרין צ ע"א ועבודה זרה יז ע"ב, ונחלקו שם רש"י ותוס', לרש"י הכוונה היא לשם מ"ב ואינו נוגע לענינינו אבל תוס' סוברים שזה מדובר על שם הוי"ה, וברדב"ז ללשונות הרמב"ם סי' לה מדייק בדבריהם שאפילו אומרו בלי ניקוד אלא האותיות עצמם, הוא בכלל איסור חמור זה. וע"ע חיי אדם כלל ה' סעי' כז.