שכח לספור ספירת העומר

שאלה:

שלום וברכה כבוד הרב רציתי לדעת אם שכחתי לברך בלילה ספירת העומר האם אני יכל לברך לפני השקיעה על העומר של אתמול ?

תשובה:

שלום וברכה

לצערי כבר ראיתי את שאלתך לאחר שכבר בא הלילה… למעשה, אם ספרת בלי ברכה ביום [לברך כבר אי אפשר מחמת הספק, אבל לספור בלי ברכה צריך] אפשר להמשיך ולספור בברכה, אבל אם לא ספרת, הרי שמכאן ואילך אתה סופר בלי ברכה, כיון שיש מחלוקת האם כל יום היא מצוה בפני עצמה וממילא אפשר להמשיך ולספור כרגיל, או שהכל מצוה אחת, ומספק ודאי חייבים לספור [שיטה זו גם עיקרית להלכה] אבל מחשש ברכה לבטלה הספירה תהיה ללא ברכה.

ערב טוב ומבורך.