מתי סופרים ספירת העומר בסדר התפילה?

שאלה:

בסד
שלום הרב!
1) מה הם המנהגים של זמן אמירת ספירת העומר. קרי, מתי ? לפני ברכו אחרי ברכו או אחרי עלינו?
2) שמעתי פעם שמישהו אמר על רבי שמעון בר יוחאי שהוא חזר בו בעניין דעתו בנוגע ללימוד התורה ואמר שאפשר לשלב. משהו הר"ן במסכת נדרים. מה המקור והאם זה נכון?

תשובה:

שלום וברכה

  1. יש בזה אכן מנהגים חלוקים. למנהג בני אשכנז מיד אחרי קדיש תתקבל מברכים וסופרים וכן מנהג תוניס, אולם המנהג הרווח יותר אצל ספרדים לספור אחרי עלינו לשבח, וכן מנהג הרבה קהילות חסידיות, ויש קהילות חסידיות שאומרים זאת לאחר ברכו.
  2. רשב"י לא חזר בו למיטב ידיעתי, אלא שכאשר יצא בפעם השניה מהמערה לא הקפיד על האנשים המבלים זמנם בחיי העולם הזה, אלא הבין ששיטתו היא דרך ליחידים.