חניה של אנשים זרים בחנייה שלנו

שאלה:

אנחנו גרים בבניין משותף ויש לנו חניה משותפת לכל הבניין. לידנו יש בתי כנסת, כולל לאברכים. ובית ספר לילדים. המתפללים, האברכים, והמורים חונים בחניה שלנו ותופסים לנו את החניה מהבוקר עד 10 בלילה, וזה גורם לנו צער ועגומת נפש, ולנו לא נשאר חניה,התרענו לפניהם על העוול שהם עושים לנו, וקבלנו פסקי הלכה מהדיינים שהם עוברים איסור חמור על זה. והראנו להם את פסקי ההלכה. לצערנו זה לא עזר. התקנו מחסום גם זה לא עזר. לצערנו יש "מסתנני מחסום". אמרנו להם שיש לנו זכות מבחינת ההלכה לגרור להם את הרכב, או נחסום אותו. לצערנו כל עמלנו לריק. "שאלתי". האם אפשר מבחינת ההלכה לחייב את האחראים של הכולל או של בית הכנסת, לסגור אותם כדי שלא יהיה מטרד לדיירים או לא.

תשובה:

שלום וברכה,

לא הבנתי מה שאלתך, האם אתה רוצה לדרוש שיסגרו את הבית כנסת? אין אפשרות הלכתית לדרוש מהאחראים לסגור את הבית כנסת, הגבאים אינם מזיקים, וגם רוב הציבור אינם מזיקים, אלא אותם יחידים שחונים שלא כדין, והתביעה עליהם בלבד, ולא על הגבאים ולא על רוב המתפללים והאברכים ששומרים את התורה כדת וכדין.

בהצלחה.